Fietsexcursie

Tijdens de zomer kunt u op dinsdagen en donderdagen op excursie gaan naar een paprika- of palingkwekerij, een kaasmakerij, een ijsboerderij of een boerderij waar wijn en asperges worden geproduceerd. Bij de start kunt u zelf aangeven welk bedrijf u wilt bezoeken. De bedrijven zijn open van mei tot en met september. De fietsroute is ongeveer 38 kilometer lang.

Landinrichting Weerijs

Al fietsend krijgt u een beeld van het landschap rond Rijsbergen. Dit is het gebied van de Landinrichting Weerijs. Het karakter van dit gebied wordt bepaald door een afwisseling van open beekdalen en hoge zandgronden met afwisselende beplanting. De Landinrichting Weerijs wil dit karakter behouden en versterken door het harmonieus inpassen van landbouw, natuur en recreatie. Het vasthouden van meer water is hierbij erg belangrijk.

Startplaats

De excursies zijn bedoeld voor groepen en voor individuele personen. Bent u in de regio op vakantie dan is dit een ideale manier om de omgeving te leren kennen. Maar ook voor wie in de omgeving van Breda woont, is zon excursie zeker de moeite waard.

Programma

Om 10.00 s ochtends krijgt u een gastvrij onthaal met een Brabantse streekattentie op melkveebedrijf de Kleine Meren. Daar ontvangt u een beschrijving van de fietsroute en informatie over het gebied. Nadat u rustig van uw tas koffie heeft genoten, fietst u richting minicamping de Menmoerhoeve, waar de familie van Dijck een overheerlijke lunch voor u klaar heeft staan.

Vanaf deze hoeve fietst u in ongeveer een uur naar het agrarisch bedrijf van uw keuze, waar om 15.00 uur een rondleiding begint. Tussen de bedrijven door kunt u al fietsend genieten van het landschap en het landinrichtingsgebied in ontwikkeling.

Deelname

Als u aan de fietsexcursie wilt deelnemen, kunt u zich aanmelden bij de Kleine Meren in Rijsbergen. Dit bedrijf is tevens het startpunt. U kunt daar ook terecht voor informatie over reserveren, ook voor groepen. Inschrijven hoeft niet. Op dinsdagen en donderdagen in de maanden mei tot en met september bent u om 10.00 uur van harte welkom op de Kleine Meren.

Bezoek boerderij

Op deze site leest u meer over de bedrijven die u tijdens uw excursie kunt bezoeken. Bij de start kunt u aangeven welk bedrijf uw voorkeur heeft.

Informatie
 
De Kleine Meren
Hellegatweg 31
4891 ST Rijsbergen
Tel 076-5218358
of 06-20120281